18 november griep- en pneumococcenvaccinaties

Waarom een griepprik?
Alle mensen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking voor een griepprik. Ook voor mensen onder de 60 jaar met hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met minder afweer kan griep ernstige gevolgen hebben. Indien u tot een van deze groepen behoort, is het voor u belangrijk een griepprik te halen.
Op donderdagmiddag 18 november tussen 13.00 uur en 16.45 uur zullen we de jaarlijkse griepvaccinaties aan onze patiënten geven.
We doen dit in het Wijkcentrum Hatert, Couwenbersgtraat 22. 
Patiënten die hiervoor in aanmerking komen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Brengt u uw uitnodiging mee als u de griepprik komt halen?

Pneumokokken vaccinatie
Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden op uw leeftijd. Mensen die dit jaar 69, 70, 71, 72 of 73 jaar worden of zijn geworden, krijgen een uitnodiging voor deze prik.
Wat doet de prik? De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. De vaccinatie is 5 jaar werkzaam, u krijgt dus niet ieder jaar een uitnodiging.
De pneumokokken vaccinatie kunt u tegelijk met de griepvaccinatie krijgen. Brengt u uw uitnodiging mee als de pneumokokken vaccinatie komt halen?
We doen dit in het Wijkcentrum Hatert, Couwenbersgtraat 22.