Bewegen in de wijk

Om uw gezondheid voldoende te onderhouden wordt aangeraden minimaal 150 minuten per week te bewegen, verspreid over verschillende dagen. Bijvoorbeeld door te zwemmen, wandelen of te fietsen. Daarnaast wordt aangeraden om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen in combinatie met balansoefeningen.

Een aantal punten zijn belangrijk:

  • Houd wel rekening met aandoeningen, ziektes of blessures.
  • Vraag uw huisarts of behandelaar om advies wanneer u twijfelt bij deelname aan een sportactiviteit.
  • Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel en veilig is, om botbreuken te voorkomen. Bent u minder stabiel? Zorg dat er ondersteuning in de buurt is.
  • Sport/beweeg in uw eigen tempo. Kies een sport/beweegprogramma wat bij u past. Bij sporten is het belangrijk dat u plezier heeft.

Probeer te onthouden dat bewegen heel laagdrempelig kan zijn. Twee haltes eerder uit de bus stappen, de trap nemen in plaats van de lift of rustig een blokje om op een mooie dag. Enthousiast om meer te bewegen? Neem dan contact met één van de buurtsportcoaches voor een gratis beweegadviesgesprek.

Beweegaanbod Hatert

Restaurant …bij de buren

Restaurant …bij de buren is dé ontmoetingsplek op Park Malderborgh. Een sfeervol, gemoedelijk restaurant voor mensen uit de buurt. En wekelijks vele georganiseerde activiteiten en workshops gericht op de 55+’er, op initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers. Vanuit restaurant …bij de buren worden er diverse beweegactiviteiten en initiatieven georganiseerd waar u aan kunt deelnemen.

Contactgegevens: Irene Vorrinkstraat 401, 6535 NB Nijmegen. T. 024-8909133 | E. bijdeburen@zzgzorggroep.nl www.restaurantbijdeburen.nl www.facebook.com/bijdeburennijmegen

Digitale Beweeggames

In een aparte ruimte wordt gebruik gemaakt van spelcomputers en hometrainers (fietsen) die gebruikers uitdagen om actief te bewegen. Naast sporten als fietsen, tennis, bowlen en darts, bieden de beweeggames vele andere mogelijkheden. Zo zijn er verschillende avonturengames, evenwichtsoefeningen of geheugentraining die u samen of alleen kunt beleven. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau, zowel zittend als staand.

Wanneer: Verwachte start in september 2020
Locatie: Restaurant …bij de buren
Kosten: Deelname GRATIS
Contactpersoon: Informeer bij het restaurant …bij de buren voor de actuele tijden.

Duofietsen

Elke dag zijn er twee duofietsen gratis beschikbaar voor minder mobiele mensen en hun fietsmaatje. Bij restaurant …bij de buren kunt u de duofietsen met elektrische trapondersteuning maximaal 2,5 uur lenen. Voordat u voor de eerste keer gebruik maakt van de duofiets, verzorgen we op afspraak een introductie.

Wanneer: Elke dag tussen 10.00 en 16.45 Locatie: Restaurant …bij de buren
Kosten: Deelname GRATIS 

Contactpersoon: Informeer voor de mogelijkheden bij restaurant …bij de buren

Wandelgroep

Sportief wandelen & bewegen ook bij slecht weer. Iedereen kan meedoen, een basisconditie is niet nodig. Loop rustig een keer op proef mee om te kijken of deze activiteit bij u past.
Wanneer: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30 – 10.30 uur
Locatie: Start bij de beweegtuin aan de Kempenaerstraat
Kosten: Per half jaar: €30,- voor 1x per week en €45 voor 2x per week Contactpersoon: Fysiotherapie Hatert. Tel.: 024-3445746
E-mail: info@fysiohatert.nl

Beweegtuin

In een beweegtuin vind je beweegtoestellen waarmee je op een aardige, sportieve en sociale manier in de buitenlucht kunt bewegen.

Wanneer: Maandag t/m vrijdag van
08.00-18.00
Locatie: Naast wijkcentrum Hatert (Couwenbergstraat 22) Kosten: GRATIS
Contactpersoon: Voor meer informatie
kunt u terecht bij Wijkcentrum Hatert.
Tel.: 024 – 355 49 36.

Fysio Fitness

Iedere zaterdagochtend is er de mogelijkheid om deel te
nemen aan Fysio Fitness bij de praktijk van fysiotherapie Hatert. Bij interesse kunt u contact opnemen middels onderstaande gegevens. Wanneer: Iedere zaterdagochtend
Locatie: Praktijk van fysiotherapie Hatert (Geeresteinstraat 32)
Kosten: 6 euro per les. U kunt eventueel gebruik maken van de Meedoen regeling van de Gemeente Nijmegen bij deze activiteit. Contactpersoon: Fysiotherapie Hatert. Tel.: 024-3445746

KWIEK beweegroute

De KWIEK beweegroute op Park Malderborgh maakt gebruik van straatmeubilair op het park. De aangegeven oefeningen zorgen ervoor dat balans, kracht en uithoudingsvermogen worden getraind. Het is mogelijk om deze beweegroute op eigen initiatief te lopen. Routekaartjes zijn verkrijgbaar in het restaurant. De route is ook geschikt voor mensen in een rolstoel of met rollator. U kunt de kwiekroute zowel individueel als in groepsverband lopen.

De KWIEK route van Park Malderborgh is ook online te volgen. Op de Youtube pagina van bijdeburen restaurant kunt u de online KWIEK route vinden om samen beweegvormen te beoefenen.

Wanneer: Door de coronamaatregelen kunt u wel op eigen initiatief lopen, maar niet georganiseerd meedoen aan de KWIEK wandelroute. Kosten: Deelname is gratis
Contactpersoon: Informeer voor de mogelijkheden bij restaurant …bij de buren