Informatie corona vaccinatie

De strijd tegen Corona bereikt een nieuwe fase. Nadat we in de afgelopen week al enkele patienten in een kleine woonvorm in de Zonnebaars hebben gevaccineerd, gaan we nu verder met de andere categorieen patienten in onze praktijk. Het betreft de volgende patiëntengroepen:

  • Obesitas met een BMI groter dan 40 (de verhouding tussen gewicht en lengte) EN leeftijd tussen 18-64 jaar
  • De mensen geboren in de jaren 1956, 1957,1958 en 1959
  • Mensen met het syndroom van Down, die voor 2002 geboren zijn

Woensdag 10 maart tussen 9.00 uur en 11.30 wordt er in het Wijkcentrum Hatert gevaccineerd tegen covid met het AstraZeneca vaccin. Meer informatie over het vaccin vindt u op deze website: https://www.cbg-meb.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavaccin-astrazeneca

U bent hiervoor uitgenodigd als u een brief heeft ontvangen. Als u in de bovengenoemde categorieën valt, maar geen uitnodiging hebt gehad, neem dan met ons contact op. 

Patiënten moeten na de vaccinatie nog 15 minuten wachten voor ze naar huis mogen. Hiervoor is voldoende ruimte beschikbaar in het wijkcentrum.

Gezien de korte termijn waarop we te horen kregen dat we kunnen vaccineren en de verwachte grote opkomst is het erg belangrijk dat mensen zich aan de tijd op hun uitnodiging houden, dan kunnen we iedereen binnen de Corona maatregelen veilig vaccineren en 15 minuten ter observatie laten wachten. 

Er zijn uiteraard zeker andere belangrijke, kwetsbare groepen in onze praktijk die graag een vaccinatie zouden willen. Heel begrijpelijk. We moeten ons echter echt aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid houden en we volgen dan ook de door hen geadviseerde route. Tot nu toe zijn patienten ouder dan 64 jaar niet uitgenodigd omdat onvoldoende duidelijk is dat het AstraZenica vaccin voor hen voldoende werkzaam is. Al zijn er steeds meer aanwijzingen dat dit wel het geval is,zolang het niet geadviseerd wordt kunnen we deze groep mensen helaas nog niet vaccineren.