Vragen over COVID vaccinatie

Op dit moment worden de huisartsenpraktijken veelvuldig gebeld met vragen over vaccinaties. Deze week hebben patiënten die normaal gesproken uitgenodigd worden voor de griepprik, een oproep ontvangen om een afspraak te maken voor een vaccinatie bij de GGD. De selectie is automatisch gemaakt maar blijkt niet helemaal te kloppen. Hierdoor zijn er ook patiënten uitgenodigd die niet tot een medische risicogroep behoren en dus volgens de vaccinatieplanning nog niet aan de beurt waren.

Heeft u per abuis een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie? U hoeft geen contact met ons op te nemen en u kunt een afspraak maken voor een vaccinatie bij de GGD.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar krijgt u wel jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik? Neem dan contact op met de praktijk zodat wij u alsnog uit kunnen nodigen.

Voor al uw andere vragen met betrekking tot vaccinaties verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om hierover NIET de praktijk te bellen, u kunt contact opnemen met het publieksnummer van het ministerie van VWS via 0800-1351. Dit helpt ons om de telefoon beschikbaar te houden voor de gebruikelijke patiëntenzorg.