Update corona

We voorzien dat in de komende weken de druk op de gezondheidszorg enorm gaat toenemen door verdere verspreiding van het virus. Voor uw eigen veiligheid en ter preventie van besmettingen in de praktijk hebben we de volgende veranderingen:

Het maken van online afspraken is momenteel niet mogelijk.

Een afspraak maken voor het spreekuur gebeurt tijdelijk alleen telefonisch.

Afspraken maken aan de balie is momenteel niet mogelijk.

Voor u betekent het:

  • Kom niet naar de praktijk maar bel ons eerst
  • Als u denkt dat u een vraag of klacht uit kunt stellen, vragen wij u dit te doen
  • U kunt ook een vraag per email aan ons stellen
  • De organisatie van de spreekuren is veranderd. Aan de telefoon hoort u welke arts beschikbaar is.

Voor ons betekent het:

  • Noodzakelijke huisartsenzorg blijven wij bieden vanuit onze praktijk
  • Wij draaien mee in de stedelijke zorg voor mogelijk corona-geinfecteerden, waardoor wij minder aanwezig zijn in de praktijk
  • De praktijkondersteuners bieden voorlopig alleen telefonische zorg.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen vragen wij iedereen dringend om zich aan de volgende adviezen te houden:

Heb je last van hoesten, snotteren, keelpijn of koorts? Blijf thuis en kom met niemand in contact, behalve met je eigen gezin. Kom NIET in contact met andere familie. De hond uitlaten mag, maar hoest onderweg in de elleboog en maak met niemand een praatje als je klachten hebt.

Blijf thuis totdat je minimaal 24 uur volledig klachtenvrij bent.

Heb jij WEL klachten, maar een gezinslid NIET? Dan mag het gezinslid WEL naar buiten, naar het werk of boodschappen doen.

Ben je ouder dan 70 jaar, hart- of longpatiënt of heb je een aandoening aan je immuunsysteem of gebruik je medicijnen die je immuunsysteem onderdrukken? Blijf dan ook als je geen klachten hebt zoveel mogelijk thuis gedurende in ieder geval de komende drie weken. Ga niet naar clubjes of afspraken, tenzij deze afspraken noodzakelijk zijn voor je eigen gezondheid. Je eigen familie mag je gerust bezoeken, mits ze HELEMAAL GEEN klachten hebben.


Kan ik mij laten testen op COVID-19 / Coronavirus?
Nee. Testen gaat niet via de huisarts. Op dit moment zijn er alleen nog voldoende testen beschikbaar voor de ernstig zieke patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Namens alle huisartsen en ondersteunend personeel van onze praktijk​