Kennismaking met nieuwe praktijkverpleegkundige

Onze collega Noelle is helaas langdurig uitgevallen. Mariken Gaakeer is praktijkverpleegkundige en zal haar taken overnemen. Graag stellen we haar aan u voor.

Mijn naam is Mariken Gaakeer, ik ben 50 jaar. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen. Samen wonen we in Nijmegen.

Ik ben opgeleid als verpleegkundige en ben in 1996 afgestudeerd op het HBO-V. Sindsdien heb ik op veel verschillende plekken gewerkt zowel in de zorg, als in het binnen- en buitenland. Zo heb ik gewerkt in een weeshuis en in de daklozenopvang in Trinidad, Vietnam en Nigeria; als wijkverpleegkundige; bij de medisch opvang voor asielzoekers; in de verslavingszorg en op de afdeling infectieziekten bij de GGD.  Met veel plezier ben ik opgeleid als praktijkondersteuner somatiek in de huisartsenpraktijk. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om hier in de praktijk als (waarnemend) praktijkverpleegkundige werkzaam te kunnen zijn.

 Ik vind het verzorgen van het spreekuur heel erg leuk om te doen om zo ook kennis te maken met de patiënten. Mijn ervaring is dat hierdoor al snel een vertrouwens relatie ontstaat. Goede zorg bieden, afgestemd op uw behoefte, binnen de mogelijkheden, is waar ik me graag mee bezig houd. 

Ik zal mij richten op de begeleiding van patiënten met een lichamelijke chronische aandoening zoals diabetes mellitus, COPD en hart- vaatziekten. Hierbij vind ik het van belang om laagdrempelig patiënten te mogen helpen stimuleren in hun zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. Dit in nauwe samenwerking met uw huisarts, de doktersassistentes en ook andere zorgverleners hier in de wijk.